Fiilon: Este important să nu admitem confruntarea militară între SUA și Rusia

© Sputnik / Ирина Калашникова / Trecere la banca de fotografiiКандидат в президенты Франции от партии Республиканцев Франсуа Фийон
Кандидат в президенты Франции от партии Республиканцев Франсуа Фийон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Fostul prim-ministru francez François Fillon, care acum candidează la președinția Franței, a declarat că „dușmanul comun este totalitarismul islamist care s-a răspândit din cauza greșelilor SUA, în special, din cauza războiului din Irak”

CHIȘINĂU, 11 apr — Sputnik. Candidatul la președinția Franței François Fillon a declarat în direct la postul TV France 2 că Parisul va depune toate eforturile pentru a nu admite un conflict între SUA și Rusia, transmit mass-media străine.

Владимир Корнилов - Sputnik Moldova
Politolog rus: alegerile din Franța vor fi mai murdare decât cele din SUA

Potrivit lui Fillon, Franța intenționează să promoveze pe viitor „o politică externă independentă având o singură preocupare: evitarea războiului și mobilizarea tuturor eforturilor pentru a nu admite confruntarea militară între SUA și Federația Rusă".

Totodată, Fillon a recunoscut că această problemă a apărut din cauza acțiunilor Washingtonului, în special, din cauza războiului din Irak.

fostul premier al Franței a menționat că „dușmanul comun este totalitarismul islamist, care s-a răspândit din cauza greșelilor SUA, în special din cauza războiului din Irak".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0