Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a pățit Corina Fusu astăzi, în Parlament

© Sputnik / Мирослав РотарьКорина Фусу
Корина Фусу - Sputnik Moldova
Abonare
Moțiunea simplă înaintată asupra politicii în domeniul învăţământului a fost respinsă de Comisia parlamentară de profil

CHIȘINĂU, 12 apr – Sputnik. Comisia Parlamentară Cultură, Educație, Cercetare, Tineret, Sport și Mass-media a respins, în ședința de miercuri, moțiunea simplă înaintată împotriva politicii în domeniul învățământului realizate de Ministerul Educaţiei. Moțiunea a fost înaintată de fracțiunea parlamentară a PSRM, în ședința plenară din 6 aprilie.

Biroul Permanent al Parlamentului a decis, tot miercuri, examinarea moțiunii în plenul Legislativului din 27 aprilie.

Proiectul moțiunii se referă, în special, la posibilitatea majorării salariilor pedagogilor și personalului auxiliar din instituţiile preşcolare şi preuniversitare de învăţământ, revizuirea curriculei şcolare, a planului educațional și stoparea închiderii instituțiilor de învăţământ din localitățile rurale.

Corina Fusu Корина Фусу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Corina Fusu a fost luată la trei parale de premierul Pavel Filip

Ministrul Educației, Corina Fusu, a menționat că a fost elaborat un nou concept de salarizare a cadrelor didactice, care este discutat cu profesorii din toate raioanele țării. Fusu s-a referit și la proiectul regulamentului-tip de educație timpurie, care este supus dezbaterilor publice.

Conform procedurii legislative, moțiunea simplă este examinată în Comisia de profil, care prezintă plenului Parlamentului avizul asupra acesteia.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0