Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Țările G7 au refuzat să adopte o declarație comună împotriva Rusiei

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șefii diplomațiilor statelor G7 au refuzat să adopte o declarație împotriva Rusiei, în pofida insistenței reprezentantului britanic

CHIȘINĂU, 11 apr — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Franței, Jean-Marc Ayrault, a declarat în cadrul unei întruniri a șefilor diplomațiilor statelor G7 din Lucca că nu a fost adoptată nicio decizie cu privire la sancțiuni împotriva Rusiei și Siriei, transmite agenția Reuters.

Rex Tillerson testifies during a confirmation hearing - Sputnik Moldova
SUA îi pune ultimatum Rusiei: ori relații bune cu americanii, ori cu Siria

La rândul său, agenția Bloomberg anunță că problema extinderii sancțiunilor în raport cu Moscova nu au fost subiectul discuțiilor.

Ayrault a menționat că toate statele G7 sunt de acord că președintele Siriei, Bashar al-Assad, nu poate reprezenta viitorul țării. Ministrul francez a subliniat și necesitatea unui armistițiu, care ar fi reglementat de comunitatea internațională, în calitate de prim pas în reglementarea situației din Siria.

Anterior, ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat că intenționează să ceară înăsprirea sancțiunilor în raport cu Rusia. Potrivit The Sun, diplomatul britanic a propus ca G7 să adopte o declarație comună în legătură cu atacul cu arme chimice la Idlib, conform căreia Rusia trebuie să înceteze să acorde sprijin președintelui sirian, Basha al-Assad, și să-și retragă trupele din țară. În cazul refuzului, ar urma noi sancțiuni împotriva Moscovei, pe lângă cele introduse din cauza situației din Ucraina, scrie publicația.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0