Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

SUA îi pune ultimatum Rusiei: ori relații bune cu americanii, ori cu Siria

© REUTERS / Kevin LamarqueRex Tillerson testifies during a confirmation hearing
Rex Tillerson testifies during a confirmation hearing - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Secretarul de stat american Rex Tillerson a făcut o declarație extrem de periculoasă, care ar putea să tensioneze și mai mult relațiile internaționale

CHIȘINĂU, 11 apr — Sputnik. Tillerson a declarat marți, înainte de vizita sa la Moscova, că Rusia trebuie să facă o alegere: ori relații bune cu Statele Unite ale Americii și cu aliații săi, ori susținerea Iranului, organizației „Hezbollah" și președintelui sirian Bashar Al Assad.

„Dorim să atenuăm suferința poporului sirian. Rusia poate fi parte a acestui viitor și să joace în el un rol important. Dar Rusia poate și să susțină acest grup, care, așa cum ni se pare nouă, nu răspunde intereselor ei în perspectivă îndepărtată", îl citează Associated Press pe Tillerson.

Rex Tillerson va vizita Rusia în zilele de 11-12 aprilie. Anterior diplomația rusă a exprimat speranța că discuțiile cu noul secretar de stat vor fi productive.

Fluxul de știri
0