Politolog rus: alegerile din Franța vor fi mai murdare decât cele din SUA

Владимир Корнилов
Владимир Корнилов - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul rus Vladimir Kornilov explică de ce campania electorală din Franța se desfășoară cu aplicarea unor tehnologii politice mai murdare decât cele la care s-a recurs în campania prezidențială din SUA

CHIȘINĂU, 7 mar — Sputnik. Campania electorală din Franța este în toi: la 23 aprilie va avea loc primul tur al scrutinului prezidențial.

Potrivit experților, această cursă va fi mai crâncenă decât ultima cursă prezidențială din SUA în care s-au confruntat Hillary Clinton și Donald Trump. Numele noului șef al statului francez va deveni cunoscut după al doilea tur al alegerilor care va avea loc la 7 mai.

Politologul rus Vladimir Kornilov a comentat pentru Sputnik situația încordată și acutizarea luptei electorale din Franța.

„O campanie electorală atât de murdară ca în Franța nu a fost nici chiar în SUA. Oricât de încinse ar fi fost spiritele în campania îndreptată împotriva lui Trump, desfășurată de mai multe instituții media americane, actualele alegeri din Franța sunt mult mai insalubre", a subliniat expertul.

French far-right National Front Party leader, Marine Le Pen delivers a speech during a meeting in Paris, France, Thursday, Dec. 10, 2015. - Sputnik Moldova
Politică
I-au ridicat imunitatea parlamentară lui Marine Le Pen

Acesta afirmă că situația privind alegerile din Franța se caracterizează prin faptul că doar cu câteva luni în urmă exista certitudine că în finala campaniei preelectorale nu vor ajunge concomitent doi candidați pe care elitele politice locale nu s-ar fi așteptat deloc să-i vadă printre favoriții. Situația creată, susține politologul rus, a băgat spaima în establishment-ul politic al republicii, care a și condiționat declanșarea unei curse mult mai dură față de cea care s-a desfășurat recent în SUA.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0