Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va fi oare lumea mai sigură odată cu alegerea lui Trump

© REUTERS / Carlo AllegriRepublikaner Donald Trump
Republikaner Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Sociologii din cadrul proiectului Sputnik.Opinii au încercat să afle cum se va transforma lumea după alegerea lui Trump

CHIȘINĂU, 11 apr — Sputnik. După alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA, analiștii se întreabă ce configurație va căpăta politica mondială în ansamblu. Unii consideră că lumea va fi mai sigură, iar alții sunt siguri că va fi exact invers. Dar ce cred oamenii simpli din SUA și din țările europene?

Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Putin califică atacul SUA asupra Siriei drept agresiune asupra unui stat suveran

Sociologii din cadrul proiectului Sputnik.Opinii au încercat să afle răspunsul la această întrebare.

În toate țările, în afară de Italia și SUA, majoritatea cetățenilor consideră că lumea va fi mai puțin sigură după alegerea lui Trump. În Italia de această părere sunt 49% dintre respondenți, În SUA — 45%. În toate țările, numărul celor care cred că lumea va fi mai puțin sigură îl depășește pe al celor care cred contrariul. Aproape o treime dintre italieni (32%), 28% dintre turci și o pătrime dintre britanici (25%) sunt de părere că nivelul de siguranță în lume va rămâne același după venirea lui Trump la putere.

© SputnikVa fi oare lumea mai sigură după alegerea lui Trump?
Va fi oare lumea mai sigură după alegerea lui Trump? - Sputnik Moldova
Va fi oare lumea mai sigură după alegerea lui Trump?

Sondajul a fost realizată de compania de cercetare TNS Global, în perioada 16 — 22 februarie 2017.

La sondaj au participat în total 7 148 de persoane, din Franța (1 004, cu vârsta cuprinsă între 16-64 de ani), Germania (1 014, cu vârsta cuprinsă între 16-64 de ani), Italia (1 050, cu vârsta cuprinsă între 16-64 de ani), Marea Britanie (1 037, cu vârsta cuprinsă între 16-64 de ani), SUA (1 027, cu vârsta cuprinsă între 18-64 de ani), Brazilia (1 010, cu vârsta cuprinsă între 16-64 de ani) și Turcia (1 006, cu vârsta cuprinsă între 16-54 de ani).

Marja maximă de eroare pentru datele pe țară este de +/- 3,1%, cu o probabilitate de încredere de 95%.

Despre proiectul Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia).

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Parteneri ai proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus" şi Ifop, una dintre cele mai vechi companii francize care realizează sondaje de opinie. În cadrul proiectului Sputnik.Opinii sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA, în cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză, 24 de ore din 24.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0