Sputnik organizează la București o expoziție foto dedicată Siriei

© Sputnik / Валерий МельниковСирия. Фотохроника войны
Сирия. Фотохроника войны - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția internațională Sputnik va lansa o expoziție de fotografie dedicată conflictului armat din Siria

CHIȘINĂU, 10 apr — Sputnik. Agenția Sputnik organizează la București o expoziție de fotografie consacrată conflictului armat din Siria: „Siria. Cronica în fotografii a unui război". Lansarea evenimentului va avea loc la 19 aprilie, în incinta Centrului Rus de Știință și Cultură de la București, de pe bulevardul Lascar Catargiu 50.

Логотип международного информационного бренда Спутник - Sputnik Moldova
Federațiile internaționale ale jurnaliștilor susțin echipa Sputnik

Expoziția are loc cu susținerea Rossotrudnicestvo și își propune să prezinte istoria reală a conflictului sirian prin prisma vieților oamenilor simpli, afectate de război. Vizitatorii vor putea vedea de asemenea cum decurge viața de zi cu zi la baza aeriană de la Hmeimim, dar și acțiunile flotei aeriene ruse în cadrul operațiunilor antiteroriste.

O parte a expoziției va fi prezentată în afara sediului Centrului Rus de Știință și Cultură și va dura până pe 9 mai. Intrarea este liberă.

Expoziția va include lucrări ale reporterilor Sputnik — Valerii Melnik, Ilia Pitalev, Mihail Alaedin, Mihail Voskresenski, precum și a operatorilor video ai Companiei Ruse de Stat de Radio și Televiziune, Viktor Prihodko și Aleksandr Pușin, realizate în perioada operațiunilor militare din Siria, între 2015-2016.

© Sputnik / Михаил АлаеддинSiria: Cronica foto a unui război
Сирия. Фотохроника войны - Sputnik Moldova
Siria: Cronica foto a unui război

 

„Era la începutul anului 2012, după o serie de manifestații antiguvernamentale a început războiul civil din Siria. Țara a fost divizată în două tabere ostile. Dezastrul, haosul războiului au venit în locul vieții pașnice și liniștite. Viitorul Siriei și cetățenilor a dispărut în fumul exploziilor", povestește corespondetul foto al agenției Sputnik, Valeri Melnikov, despre experiența sa din Siria.

„Fotografiez periodic, însă lucrând la baza aeriană Hmeimim era imposibil să trec impasibil pe lângă cele mai minunate avioane și cei mai buni piloți din lume. Am fost fermecat de tot ce am văzut", a mărturisit operatorul Companiei Ruse de Stat de Radio și Televiziune, Viktor Prihodko.

Proiectul Sputnik Moldova-România a fost lansat în februarie 2016. Proiectul analitic în limba română este orientat spre cititorii interesați de relațiile cu România și colaborarea moldo-română, propunându-și să ofere un punct de vedere alternativ asupra evoluției relațiilor dinte cele două state.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză, 24 de ore din 24.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0