Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Înfiorător: după Siria, următoarea este Moldova - detalii

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaTeatru de război
Teatru de război - Sputnik Moldova
Abonare
Portalul de știri activenews.ro scrie luni că regele Regatului Hașemit al Iordaniei, Abdullah al II-lea, a făcut declarații foarte importante ce vizează viitorul și securitatea Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 10 apr — Sputnik. Potrivit sursei, care citează la rândul său un material de pe Washington Post, regele Iordaniei a sugerat că, dacă tensiunea dintre Rusia și Statele Unite va continua, atunci lupte similare celor din Siria și Libia ar putea să izbucnească în Moldova.

Valeriu Sainsus - Sputnik Moldova
Moldova: Pierderile de populație, mai mari decât în Al Doilea Război Mondial

Abdullah al II-lea a mai declarat că, în actualul context, dialogul dintre Rusia și SUA, este foarte important, iar în lipsa unui asemenea dialog Moscova ar putea să recurgă la măsuri dure pentru a-și apăra interesele în Siria și în Libia.

Potrivit monarhului, o eventuală aprofundare a tensiunilor dintre Rusia și SUA ar putea să arunce Republica Moldova într-o situație extrem de dificilă.

Anterior și alți experți, inclusiv din Republica Moldova, au avertizat că autoritățile de la Chișinău trebuie să își valorifice pe deplin statutul de neutralitate, or, în caz contrar, teritoriul țării ar putea să devină un câmp de bătălie pe care Estul și Vestul își vor disputa interesele, fapt care ar putea să se transforme într-o catastrofă pentru moldoveni.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0