Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova: Pierderile de populație, mai mari decât în Al Doilea Război Mondial

© Sputnik / Rodion ProcaValeriu Sainsus
Valeriu Sainsus - Sputnik Moldova
Abonare
Pierderile de populației suportate de Republica Moldova după declarația Independenței sunt mai mari decât pierderile de populația din cel de-Al Doilea Război Mondial. Aceasta este constatarea făcută de demograful Valeriu Sainsus, în cadrul unui interviu realizat în studioul Sputnik Moldova.
Moldova: Pierderile de populație, mai mari decât în Al Doilea Război Mondial

Valeriu Sainsus, care este doctor în științe demografice și conferențiar universitar la Academia de Studii Economice, a făcut o analiză a rezultatelor Recensământului Populației și Locuințelor, care a fost desfășurat în perioada 12 — 25 mai 2014.

Suntem în plin proces de depopulare și acest lucru îl reconfirmă recensământul din 2014, rezultatele căruia au fost făcute publice abia acum, în 2017, susține demograful.

Potrivit acestor date, populația Republicii Moldova a descrescut până la 2 milioane 998 de mii 235 de cetățeni. Pentru comparație: în anul 2004, când a avut loc recensământul precedent, populația țării era de 3 milioane 383 de mii 332 de persoane.

Asta înseamnă că, la ora actuală, numărul locuitorilor țării este doar puțin mai mare decât al celor din 1959, când avusese loc un astfel de recensământ. Atunci populația era de 2 milioane 879,4 mii de persoane.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0