Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un liberal din Moldova riscă 15 ani de închisoare

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Un membru activ al Partidului Liberal riscă să stea la răcoare 15 ani pentru tentativă de însuşire a unui apartament ce aparținea CFM

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Șeful Secţiei Administrare Construcţii Locative, filiala ÎS Calea Ferată a Moldovei (CFM), Oleg Grajdean, membru activ al Partidului Liberal, riscă până la 15 ani închisoare.

Mihai Ghimpu și Oleg Grajdean - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dezlegare la liberali sau ce legătură are Ghimpu cu reținerea CNA de la CFM

Procuratura Anticoruptie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a acestuia. Grajdean a fost reţinut acum două săptămâni, pentru tentativă de delapidare a averii străine în proporţii deosebit de mari şi fals în acte publice.

Funcţionarul ar fi încercat să intre în posesia unui apartament în valoare de 300 de mii de lei, ce aparţinea întreprinderii, falsificând mai multe acte. Pentru a obţine imobilul, situat pe strada Negreştei 12 din Capitală, inculpatul ar fi prezentat Direcţiei generale economie, reforme şi relaţii patrimoniale a Consiliului municipal Chişinău mai multe documente, inclusiv un bon de repartiţie, eliberat pe numele său — acte care s-au dovedit a fi false.

Grajdean a avut o largă susținere în PL, care l-a promovat în această funcție la CFM. Acesta a candidat din partea PL la funcția de primar al comunei Ciorescu la alegerile locale generale din anul 2015.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0