Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dezlegare la liberali sau ce legătură are Ghimpu cu reținerea CNA de la CFM

© Facebook / Oleg GrajdeanMihai Ghimpu și Oleg Grajdean
Mihai Ghimpu și Oleg Grajdean - Sputnik Moldova
Abonare
Reținerea pe care a efectuat-o astăzi CNA la Calea Ferată a Moldovei l-a vizat pe unul dintre candidații liberalilor pentru funcția de primar într-o suburbie a Chișinăului

CHIȘINĂU, 28 mar – Sputnik. Persoana care a fost reținută, marți, de ofițerii CNA și procurorii Anticorupție într-un dosar de delapidare a averii străine şi fals în acte publice se numește Oleg Grajdean, membru activ al Partidului Liberal, candidat din partea PL la funcția de primar al comunei Ciorescu la alegerile locale generale din anul 2015. 

© Facebook / Oleg GrajdeanOleg Grajdean
Oleg Grajdean - Sputnik Moldova
1/4
Oleg Grajdean
© Facebook / Oleg GrajdeanMembrii PL
Membrii PL - Sputnik Moldova
2/4
Membrii PL
© Facebook / Oleg GrajdeanMembrii PL
Membrii PL - Sputnik Moldova
3/4
Membrii PL
© Facebook / Oleg GrajdeanMembrii PL
Membrii PL - Sputnik Moldova
4/4
Membrii PL
1/4
Oleg Grajdean
2/4
Membrii PL
3/4
Membrii PL
4/4
Membrii PL

Grajdean a fost reținut de oamenii legii pentru că în funcția de șef al Secţiei Administrare Construcţii Locative, filiala ÎS Calea Ferată a Moldovei (CFM), a încercat să intre în posesia unui apartament de 300 de mii de lei,  ce aparţinea întreprinderii, falsificând mai multe acte.

Potrivit CFM, care este condusă tot de un liberal, Iurie Topală, cauza penală inițiată de procurorii Anticorupție a fost pornită în urma unui demers al întreprinderii, transmis organelor de resort în luna decembrie a anului trecut. Serviciul de securitate internă al CFM a stabilit că Grajdean a comis mai multe încălcări pe parcursul activității sale, inclusiv de ordin disciplinar, fapt pentru care a fost sancționat cu avertizare și mustrare aspră.

Grajdean a avut o largă susținere în PL, care l-a promovat în această funcție la CFM. Totodată, potrivit unor surse, aceste este în relații foarte bune cu deputatul liberal Iurie Dârda, din cauza căruia liderul PL Mihai Ghimpu s-a certat cu fostul liberal Anatol Șalaru. Ghimpu s-a supărat pe Șalaru pentru că ultimul nu ”a aranjat” un tender pentru construcția locuințelor sociale pentru militarii Armatei Naționale în favoarea firmei de construcții condusă de Dârda.

PL nu a venit cu nici o reacție după reținerea lui Oleg Grajdean. Acesta a a fost reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA. Dacă va fi găsit vinovat, Grajdean riscă o pedeapsă de la 8 la 15 ani de închisoare.

p>Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0