Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

(VIDEO) Noi detalii privind tentativa de asasinare a lui Vlad Plahotniuc

© Sputnik / Евгений ПанасенкоVitalie Busuioc Виталий Бусуйок
Vitalie Busuioc Виталий Бусуйок - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au oferit detalii privind anihilarea unei grupări criminale care intenționa să execute un omor la comandă

CHIȘINĂU, 8 apr — Sputnik. Sâmbătă oamenii legii au oferit mai multe detalii cu privire la anihilarea unei grupări criminale internaționale care intenționa să execute omorul omului de afaceri Vlad Plahotniuc.

Potrivit procurorului Vitalie Busuioc, la data de 7 aprilie au fost reținute opt persoane, dintre care șase sunt cetățeni moldoveni, iar ceilalți doi, cetățeni ucraineni.

”La data de 7 aprilie 2017 au fost reținute opt persoane. Șase sunt cetățeni ai Republici Moldova, care dețin și alte cetățenii. Două persoane sunt cetățeni ai Ucrainei. Majoritatea persoanelor au antecedente penale pentru acțiuni deosebit de grave”, a declarat Busuioc.

Polițist - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliția din Moldova continuă operațiunea specială în cazul lui Plahotniuc

Potrivit procurorului fiecare dintre cei reținuți avea un rol bine determinat.

”Referitor la comanditari, putem să vă comunicăm cu certitudine că la această etapă sunt stabilite două persoane, cetățeni ai Republicii Moldova, una dintre care se află în Federația Rusă, și anume în orașul Moscova. Datorită măsurilor speciale de investigații efectuate împreună cu colegii de la Inspectoratul național de Investigații și datorită colaborării cu structurile de forță din Ucraina a fost stabilită legătura dintre grupul criminal organizat de pe teritoriul Republicii Moldova precum și a unuia dintre comanditari care se află în federația Rusă, în orașul Moscova, care este o autoritate a lumii criminale atât în Republica Moldova, cât și în Federația Rusă, a declarat Busuioc.

Potrivit lui, ca rezultat al perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate patru aruncătoare de grenade cu efect cumulativ, de calibrul 28, două pistoale cu amortizator, muniții pentru pistoalele cu amortizator, stații radio, obiecte de camuflaj — perucă, mustețe, bărbie, telefoane mobile de unică folosință, dar și calculatoare și documente, care sunt deosebit de importante pentru procesul de urmărire penală.

”Colegii din Ucraina, simultan cu reținerile și perchezițiile noastre au reținut nouă persoane a grupării criminale din Ucraina, doi dintre care sunt luptători care aveau o pregătire specială”, a mai subliniat procurorul.

Potrivit Poliției, crima urma să aibă loc în acest sfârșit de săptămână.

Anterior, Ministrul Afacerilor Interne din Ucraina, Arsen Avakov, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, organizată la Harkov, că forțele de ordine de la Kiev, împreună cu cele de la Chișinău, au dejucat o tentativă de omor asupra fostului vicepreședinte al Parlamentului din Moldova, Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0