Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poliția din Moldova continuă operațiunea specială în cazul lui Plahotniuc

© Sputnik / Rodion ProcaPolițist
Polițist - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În cadrul operațiunii speciale de dejucare a tentativei de asasinare a liderului PD, Vladimir Plahotniuc, au fost reținuți organizatorii și executanții

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Forțele de ordine din Moldova continuă și la această oră acțiunile de urmărire penală în cadrul operațiunii de dejucare a tentativei de asasinare a liderului PD, Vladimir Plahotniuc, au declarat pentru Sputnik surse demne de încredere.

Ministrul Afacerilor Interne din Ucraina, Arsen Avakov, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Harkov, că forțele de ordine de la Kiev, împreună cu cele de la Chișinău, au dejucat o tentativă de omor asupra fostului vicepreședinte al Parlamentului din Moldova, Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat.

Avakov a declarat că operațiunea comună a forțelor de ordine din Ucraina și Moldova a avut loc la ora 14.00.

PDM sediu ПДМ офис - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce spune PD despre tentativa de omor asupra lui Vladimir Plahotniuc

”În cadrul operațiunii a fost preîntâmpinată tentativa de asasinare la comandă a fostului vicespicher moldovean, Vladimir Plahotniuc”, a declarat Avakov.

Operațiunea a avut loc în același timp la Kiev și Chișinău.

”Au fost reținuți toți actorii acestei grupări criminale, de la executant până la cel care a comandat. Au fost ridicate arme și sume bănești la Chișinău, iar în Kiev au fost reținuți organizatorii crimei”, a declarat șeful Poliției Naționale din Ucraina, Serghei Kneazev.

Ministrul ucrainean de Interne, Avakov, a remarcat acțiunile comune ale forțelor de ordine din Ucraina și Moldova și a adus mulțumiri, în cadrul conferinței de presă, ministrului Afacerilor Interne din Moldova, Alexandru Jizdan.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0