Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a suspendat acordul cu SUA privind prevenirea incidentelor aeriene

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaГорода России. Москва
Города России. Москва - Sputnik Moldova
Abonare
După ce joi aviația americană a lansat primul atac direct asupra unei baze militare siriene, Rusia a suspendat acordul cu SUA menit să prevină coliziunile în spațiul aerian al Siriei

CHIȘINĂU, 7 apr — Sputnik. Moscova suspendă acordul încheiat cu Washingtonul privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria, a anunțat vineri Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei.

Rusia a luat această decizie ca răspuns la atacul SUA asupra unei baze militare siriene și a solicitat o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU.

În noaptea de vineri, președintele SUA, Donald Trump, a comunicat că a dispus lansarea unui atac cu rachete asupra bazei aeriene siriene Shayrat, de unde, chipurile, ar fi fost comis un atac cu arma chimică. Potrivit Pentagonului, au fost lansate în total 59 de rachete.

„Fără îndoială, acțiunea militară a Statelor Unite este o încercare de a distrage atenția de la situația creată la Mosul unde, în urma operațiunilor, inclusiv ale coaliției americane, au murit sute de locuitori pașnici, iar acum ia amploare și o catastrofă umanitară", menționează MAE al FR într-un comunicat.

Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Putin califică atacul SUA asupra Siriei drept agresiune asupra unui stat suveran

Totodată, Ministerul rus de Externe a chemat Consiliul de Securitate al ONU să se întrunească în ședință extraordinară pentru a discuta situația creată.

Acordul dintre FR și SUA privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria a intrat în vigoare în octombrie 2015. Părțile organizau cu regularitate videoconferințe ale grupului de lucru privind realizarea prevederilor din Acord. Ultima videoconferință a avut loc pe data de 24 martie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0