Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Theresa May, rămasă fără avion din cauza Prințului Charles

© AFP 2024 / Dominick ReuterBritish Prime Minister Theresa May attends the Congress of Tomorrow Republican Member Retreat on January 26, 2017 at the Loews Philadelphia Hotel in Philadelphia, Pennsylvania.
British Prime Minister Theresa May attends the Congress of Tomorrow Republican Member Retreat on January 26, 2017 at the Loews Philadelphia Hotel in Philadelphia, Pennsylvania. - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul britanic Theresa May a fost nevoită să rezerve un avion privat pentru a ajunge săptămâna aceasta în Orientul Mijlociu, deoarece avionul RAF Voyager A330 este folosit în aceste zile de Familia Regală

BUCURESTI, 7 apr — Sputnik. Prințul Charles și Ducesa de Cornwall au luat avionul RAF Voyager A330 pentru a zbura spre România, Austria și Italia, în cadrul unei vizite de nouă zile, relatează RT.

Avionul a fost reamenajat de fostul premier David Cameron. Costurile se ridică la 10 milioane de lire (12,5 milioane de dolari). Aeronava este rezervat în primul rând pentru Regină și restul familiei regale, iar apoi pentru miniștrii Guvernului britanic.

Вестминстерский дворец в Лондоне - Sputnik Moldova
Când moldovenii nu vor mai putea intra liber în Marea Britanie

„Vizita regală a fost organizată cu ceva timp mai înainte de vizita premierului în Orientul Mijlociu. Două vizite în același timp înseamnă că un avion va trebui întotdeauna să fie închiriat. Nu există nicio diferență la bugetul public dacă Voyager este folosit de un membru al familiei regale sau de prim-ministru", a declarat un purtător de cuvânt de la Downing Street.

Cameron a modernizat avionul Voyager. Avionul are 60 de metri (197 de picioare). Guvernul lui Gordon Brown a anulat planurile predecesorului său, Tony Blair, de achiziționare a două aeronave, deoarece acestea au fost considerate prea costisitoare în contextul crizei economice declanșate în 2008.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0