Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când moldovenii nu vor mai putea intra liber în Marea Britanie

© RIA Novosti / Accesați arhiva multimediaВестминстерский дворец в Лондоне
Вестминстерский дворец в Лондоне - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prim-ministrul Regatului Unit, Theresa May, a lăsat să se înţeleagă că imigranţilor din UE li s-ar putea permite să intre liber în Marea Britanie timp de mai mulți ani după Brexitul care urmează să aibă loc în 2019.

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Theresa May, aflată într-o vizită în Orientul Mijlociu, a admis că ar trebui să existe „o perioadă", după Brexit în care companiile și guvernele să implementeze acordul pe care Regatul Unit îl va negocia cu UE, perioadă în care ar mai putea fi permisă libera circulație.

Acest lucru creează perspectiva ca Regatul Unit să nu aibă control asupra frontierelor sale până în 2022, având în vedere că liderii UE au sugerat că va fi necesară o perioadă de tranziție de trei ani după Brexit, scrie The Telegraph.

Prim-ministrul a spus de asemenea că este sigură că, în doi ani, va ajunge la un acord final cu statele membre ale Uniunii Europene.

Theresa May a fost întrebată de reporteri dacă ar exclude libera circulație a imigranților în timpul unei perioade de tranziție după Brexit.

„Odată ce vom încheia un acord, odată ce vom conveni cum vor fi noile relații în viitor, va fi necesar să existe o perioadă în care companiile și guvernele să îşi ajusteze sistemele la noua situaţie și așa mai departe, în funcție de natura acordului", a declarat May, adăugând că Marea Britanie va avea „control asupra frontierelor și a imigrației" odată ce va părăsi UE, însă fără a preciza când exact se va întâmpla acest lucru.

Richard Tice, copreședinte al grupului de presiune „Leave Means Leave", care militează pentru o ieşire dură a Regatului Unit din UE, a avertizat că un număr suplimentar de peste un milion de imigranți s-ar putea muta în Marea Britanie dacă nu se va conveni rapid asupra datei când va fi pus capăt imigraţiei.

„Dacă prim-ministrul nu reușește să stabilească un termen când va putea fi sistată imigrația, Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru o criză, deoarece este foarte probabil ca aproximativ 1,25 de milioane de noi imigranți din UE să se mute în Marea Britanie… iar serviciile noastre publice, de transport și capacitatea noastră de găzduire a acestora, care sunt deja la limită, nu vor putea să facă față situaţiei", a avertizat Tice.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0