Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Opoziția, nemulțumită de activitatea Ministerului Educației

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Socialiștii consideră că angajații Ministerului Educației fac tot posibilul pentru a distruge sistemul educațional din țară

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Joi, socialiștii au inițiat o moțiune simplă împotriva politicii ministerului de resort privind situația din sistemul educațional din țară.

Socialiștii consideră că angajații Ministerului Educației fac tot posibilul pentru a distruge sistemul.

Potrivit deputatului socialist Adrian Lebedinschi, ținând cont de situația din sectorul educației, fracțiunea Partidului Socialiștilor, în conformitate cu legislația țării, inițiază o moțiune simplă.

Правительство РМ Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Societate
Guvernul Republicii Moldova nu are bani să majoreze salariile profesorilor

Deputatul a menționat că socialiștii cer ca Guvernul să întreprindă măsuri pentru majorarea salariilor pedagogilor și personalului auxiliar din instituțiile de învățământ, să revadă planul de studii și să introducă în școli disciplina „Istoria Moldovei" în loc de „Istoria Românilor", dar și să stopeze procesul de lichidare a instituțiilor de învățământ.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a declarat că moțiunea simplă împotriva Ministerului Educației conține argumentarea și este semnată de un număr necesar de parlamentari.

Candu a spus că moțiunea nu se referă la un anumit ministru, ci la politica internă a întregului minister și la activitatea Guvernului.

Conform legislației în vigoare, moțiunea simplă urmează a fi examinată în decurs de 14 zile. Data exactă va fi stabilită de către Biroul Permanent al Parlamentului.

Anterior, socialiștii au inițiat o moțiune simplă pe numele ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, și al lui Iurie Chirinciuc, ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor. Deputații nu au susținut însă respectivele moțiuni.

În sesiunea parlamentară precedentă, socialiștii au inițiat concomitent câteva moțiuni simple pe numele membrilor Guvernului, printre care figura și ministra Educației, Corina Fusu. Însă Legislativul a votat și atunci împotrivă, iar miniștrii au rămas în fotoliile lor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0