Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Discriminare fără precedent în Moldova! Curat murdar, coane Fănică!

© Sputnik / Мирослав РотарьCezar Salagor
Cezar Salagor - Sputnik Moldova
Abonare
Gânditorul creștin român Petre Țuțea spunea că fără religie, omul rămâne un animal rațional și muritor, care vine de nicăieri și merge spre nicăieri. Editorialistul Sputnik Moldova se întreabă de ce în Moldova religia nu este disciplină obligatorie în școală, chiar dacă aproximativ 97 la sută dintre moldoveni se declară creștini ortodocși

”Fără religie, omul rămâne un animal raţional şi muritor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri”, Petre Țuțea.

Potrivit rezultatelor făcute publice recent ale recensământului din 2014, aproximativ 97 la sută dintre locuitorii Republicii Moldova sunt creștini ortodocși. Sub aspect religios, suntem cea mai omogenă țară din Europa.

Este strigător la cer faptul că în Moldova ”Religia Ortodoxă” nu este disciplină obligatorie în școli. Probabil, acest lucru se întâmplă pentru că la cârma țării s-au perindat oameni care au moștenit mentalitatea din perioada regimului ateu. Cum am putea explica altfel faptul că sunt deja 25 de ani de când a căzut acel regim și de când "prosperăm în libertatea democrației", însă Ortodoxia rămâne a fi principala țintă a atacurilor mediatice?

A nu se preda religia ortodoxă în școală într-o țară majoritar ortodoxă este ca și cum nu s-ar preda limba română într-o țară cu peste 80 la sută de români/moldoveni, și ar fi doar obiect de studiu opțional.

Şedinţă la reşedinţa mitropolitană a MM - Sputnik Moldova
Clerul ortodox se mobilizează pentru susținerea predării religiei în şcoli

Politicienii însă au exploatat din plin, de-a lungul anilor, mai ales în timpul campaniilor electorale, atunci când apăreau cu lumânările în mâna dreaptă, filmați de camerele de luat vederi. Însă de fiecare dată, când venea cineva cu inițiativa introducerii ”Religiei” în școală, deputații o făceau pe niznaiul.

Probabil că din același motiv ni se trag și celelalte probleme… Demonul neomarxismului bântuie prin țară și riști să fii taxat public dacă pledezi pentru ca legile acestui stat să apere interesul majorității absolute a cetățenilor. Din păcate însă, parafrazându-l pe Caragiale, pot spune: ”Ruşine pentru guvernul vitreg, care au dat țara în ghearele unor vampiri. Curat murdar, coane Fănică!”.

Da, suntem români, ruși, bulgari, găgăuzi, fiecare cu identitatea lui, însă uităm că suntem frați întru Hristos. Vă imaginați ce bine ar fi dacă am trăi ca frații? Frumos spune psalmistul David: "Iată acum ce este bun şi ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună!".

Trăim și avem atâta cât merităm pentru că Dumnezeu este hulit în fiecare zi, de la cele mai înalte tribune. Iar pentru a schimba lucrurile trebuie doar să ne împăcăm cu Dumnezeu. Acest lucru îl găsim tot în Psaltire: ”Tu, Doamne, ne vei păzi şi ne vei feri de neamul acesta în veac. Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni".

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu cea a redacției Sputnik.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0