Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Clerul ortodox se mobilizează pentru susținerea predării religiei în şcoli

© Photo : mitropolia.mdŞedinţă la reşedinţa mitropolitană a MM
Şedinţă la reşedinţa mitropolitană a MM - Sputnik Moldova
Abonare
Predarea disciplinei "Religia" rămâne o prioritate a Bisericii Ortodoxe din Moldova. Mitropolitul Vladimir face apel către slujitorii bisericii să-şi consolideze eforturile pentru promovarea valorilor creştine, dar şi pentru susținerea unui șir de proiecte pastoral-caritabile.

CHIŞINĂU, 21 sept – Sputnik. Marți, la reședința mitropolitană au fost convocați protopopii și preoții parohi ai bisericilor din Protopopiatele Anenii Noi, Căușeni, Telenești, Rezina, Șoldănești și Ștefan Vodă pentru a discuta despre modalitățile de eficientizare a promovării valorilor creștine, informează mitropolia.md.

кафедральный собор Митрополит ВЛАДИМИР - Sputnik Moldova
Mitropolitul Moldovei: Legea Egalității de Șanse este umilitoare pentru creștini

Astfel, Mitropolitul Vladimir a făcut o trecere în revistă a obiectivelor misionare propuse clericilor pentru perioada imediat următoare.

„Activizarea predării obiectului "Religia" în instituțiile școlare, dar şi prezența preotului în instituțiile penitenciare şi în spitale este menirea unui slujitor al Bisericii. Trebuie să fim prezenţi acolo unde oamenii duc lipsă de Cuvântul Domnului”, a menţionat ierarhul.

Totodată, Mitropolitul a făcut un apel la consolidarea forțelor întru susținerea unui șir de proiecte pastoral-caritabile desfășurate în cadrul Mitropoliei.

Recent, au fost convocaţi preoții parohi din Protopopiatele I-IV, din municipiul Chişinău, care au fost îndemnaţi "să valorifice toate posibilitățile în vederea predării obiectului Religia, în special, în școlile din Capitală".

Fluxul de știri
0