Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste bună pentru elevii din Moldova. Ce-i așteaptă timp de două săptămâni

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaElevi, examene, gimnaziu, școală
Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Abonare
Elevii din Republica Moldova nu vor merge la școală în următoarele două săptămâni. Aceștia se vor bucura de vacanța sărbătorilor de iarnă.

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Din 24 decembrie 2016 și până la 8 ianuarie 2017, toți elevii din Moldova se vor bucura de vacanța de iarnă, care va cuprinde Crăciunul și Revelionul. Școlarii vor reveni în sălile de clasă luni, 9 ianuarie. 

În anul școlar 2016 — 2017, elevii claselor primare vor avea două vacanțe în primul semestru, de la 31 octombrie până la 6 noiembrie, deci 7 zile, și de la 24 decembrie până la 8 ianuarie 2017, adică 16 zile va dura vacanța de iarnă.

первый звонок - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Anul viitor, elevii din Moldova nu vor merge la 1 septembrie la școală

După vacanța de iarnă vine cea de primăvară, care va dura de pe data de 4 martie până pe 12 martie. În această primăvară, elevii vor mai merge și în vacanța de Paști, care va dura 10 zile, de pe data de 15 până pe 24 aprilie.  

Cea mai mare vacanță a elevilor este cea de vară, care începe la 31 mai și se încheie la 31 august. 

Durata anului de studii 2016-2017 este de 33 de săptămâni în învățământul primar și de 35 de săptămâni în învățământul gimnazial şi liceal, repartizate pe semestre relativ egale. În clasele terminale a IX-a şi a XII-a, durata anului de studii este de 34 de săptămâni.

Pentru elevii claselor absolvente, a IX-a și a XII-a, situația academică se încheie până la 25 mai. Sesiunea de examene se desfășoară la absolvirea învățământului gimnazial, în perioada 02-20 iunie, 2017, iar la absolvirea învățământului liceal, 02 – 22 iunie, 2017.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0