Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scandalos: Guvernul vrea să-i lase pe șoferi fără permisele de tip vechi

© Sputnik / Мирослав РотарьПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor a elaborat un proiect de hotărâre de guvern prevede anularea tuturor permiselor de tip vechi (adică care au fost eliberate până în anul 2008) după trecere a cinci sau 10 ani de la eliberarea lor, în funcție de categorie.

CHIȘINĂU, 05 apr — Sputnik. Permisele de conducere de tip vechi (modelul anul 1995), care au fost eliberate până în anul 2008, vor fi anulate de autorități, după trecere a unui termen de 5 sau zece ani din ziua eliberării. Lucrul acesta se va întâmpla dacă Guvernul va aproba proiectul de hotărâre elaborat de Ministerul Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor.

La volan - Sputnik Moldova
Societate
Permisele auto deținute de unii moldoveni vor fi schimbate

Specialiștii Ministerului care au elaborat documentul susțin că termenele de valabilitate a permisele de conducere de tip vechi (care erau fără termen de valabilitate, adică pe viață) trebuie ajustate la termenele de valabilitate a permiselor de conducere de alte modele: cel al anului 2005 și 2016.

Asta înseamnă că permisele de tip vechi vor fi valabile doar cinci ani, din ziua eliberării, pentru categoriile de C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D și DE, și 10 ani pentru categoriile A1, A2, A, B1, B BE.

Ministrul adjunct al Tehnologiei Informației și comunicațiilor Vitalei Tarlev, cel care semnează nota informatică a proiectului de lege, susține că "punerea în aplicare a prezentului proiect de hotărâre a Guvernului nu va atrage cheltuieli din bugetul de stat, iar ca prioritate pentru aceste proiect se declară libera circulație a deținătorilor permiselor de conducere moldovenești în trafic internațional și excluderea unor aspecte problematice ce țin de valabilitatea permiselor de conducere moldovenești în plan internațional".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0