Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Permisele auto deținute de unii moldoveni vor fi schimbate

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaLa volan
La volan - Sputnik Moldova
Abonare
Permisele de conducere auto vor fi schimbate pe altele, care să fie asemănătoare cu cele eliberate în țările Uniunii Europene. Noile permise auto românești vor conține informații suplimentare despre titulari. Ce trebuie să mai știe conducătorii auto?

CHIȘINĂU, 18 dec — Sputnik. Mai mulți cetățeni moldoveni au și permise auto eliberate de autoritățile din România. Astfe, aceștia trebuie să știe că din noul permis se va putea afla, prin descifrarea unor coduri numerice, dacă şoferul e purtător de ochelari sau lentile de contact, dacă poartă proteză auditivă sau dispozitive speciale pentru comunicare, informează Sputnik România, care citează surse locale.

Денис Цуркану - Sputnik Moldova
Noi reguli pentru obținerea permisului de conducere. Ce se va întâmpla cu taxele

De asemenea, codurile vor indica dacă şoferul poartă proteze sau orteze ale membrelor superioare sau inferioare. Din noile documente se va putea afla şi dacă vehiculul a fost adaptat pentru persoanele cu handicap, astfel încât să fie prevăzut cu pedală de frână adaptată pentru piciorul stâng, cu frână acţionată cu genunchiul sau cu pedală de acceleraţie acţionată manual, cu scaun pentru conducător cu înălţime adecvată pentru vizibilitate şi distanţă normală faţă de volan şi pedale, cu scaun pentru conducător adaptat la formă corpului.

Vor fi şi informaţii despre perioada de utilizare a unor vehicule.

Astfel, se va indica dacă există limitare la călătorii în timpul zilei sau într-un anumit perimetru, limitare la viteză sau interdicţia de a circula pe autostrăzi.

Fluxul de știri
0