Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

La Sankt Petersburg au fost reținute șase persoane suspectate de terorism

© fotoliaРуки в наручниках
Руки в наручниках - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri organele de drept au efectuat percheziții și au reținut șase persoane suspectate de susținerea activității teroriste.

CHIȘINĂU, 5 apr — Sputnik. Șase persoane, originare din țările Asiei Mijlocie, au fost reținute de către oamenii legii din Federația Rusă. Cei șase sunt suspectați de implicare în activități teroriste, au comunicat responsabili din cadrul Comitetului de Anchetă al Rusiei.

Акбаржон Джалилов - Sputnik Moldova
Rusia
Atacatorul sinucigaș din Sankt Petersburg și relația lui cu teroriștii

Conform anchetei, începând cu luna noiembrie 2015, suspecții au recrutat în raza orașului Sankt Petersburg preponderent persoane originare din țările din Asia Mijlocie pentru comiterea infracțiunilor cu caracter terorist. Aceștia au fost implicați în activitatea organizațiilor teroriste „Djebhat an-Nusra„ și „Stat Islamic", care sunt interzise în Rusia.

Angajații Comitetului au explicat că suspecții „se străduiau să atragă persoanele recrutate în activitatea unor formațiuni armate ilegale, inclusiv pe teritoriul țărilor străine".

Oamenii legii efectuează percheziții la domiciliile celor reținuți. Ei au anunțat că depistat literatură islamistă cu caracter extremist, precum și obiecte și documente care prezintă interes pentru cercetările în cadrul dosarului penal.

„Comitetul de Anchetă al Federației Ruse verifică minuțios toate legăturile și contactele persoanelor reținute. Însă trebuie de menționat din start că, la momentul de față, ancheta nu dispune de informații clare dacă aceste persoane au avut contacte sau l-au cunoscut personal pe autorul atentatului din metroul din Sankt Petersburg", precizează responsabilii din cadrul Comitetului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0