Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agricultorii din nordul țării vor primi compensații financiare de la stat

© Sputnik / Alexei Nasirov  / Accesați arhiva multimediaAgricultura
Agricultura - Sputnik Moldova
Abonare
Agricultorii care au avut de suferit în urma înghețurilor din primăvara trecută vor primi compensații financiare de la stat.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Producătorilor agricoli care au avut de suferit în urma îngheţurilor târzii din primăvara anului trecut vor primi ajutor de la stat. Cabinetul de Miniștri a aprobat, miercuri, un Regulament ce stabileşte cerinţele faţă de persoanele care pot solicita alocaţia şi procedura de acordare a ajutorului financiar.

Agricultorii vor depune personal sau prin intermediul reprezentantului împuternicit dosarul de solicitare a suportului financiar la comisia specială instituită în unitatea administrativ-teritorială de nivelul întâi, în a cărei rază se află plantaţia pomicolă afectată. Din componenţa comisiei speciale vor face parte primarul localităţii, secretarul consiliului local, inginerul cadastral, contabilul primăriei şi un consilier local. Termenul de depunere a dosarului este de 10 zile lucrătoare de la data creării comisiei speciale.

În nordul republicii a nins în prima zi de iarnă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Va avea oare de suferit agricultura Moldovei din cauza gerurilor extreme

Mărimea suportului financiar se calculează în funcţie de suprafaţa afectată, gradul de afectare, preţul comparabil pentru anul 2015, recolta compromisă şi contribuţia solicitantului la bugetul de stat.

Îndemnizaţiile vor fi acordate prin intermediul Agenţiei de Plăţi pentru Agricultură.

Solicitanții care vor prezenta date cu caracter denaturat, vor fi incluşi în Lista de interdicţie a producătorilor agricoli a Agenţiei.

Banii vor fi alocați din mijloacele disponibile în Fondul de intervenţie al Guvernului.

În perioada 26-27 aprilie 2016, în unele raioanele Briceni, Donduşeni, Drochia, Glodeni, Ocniţa, Râşcani şi Soroca au fost înregistrate temperaturi joase, care au provocat prejudicii considerabile sectorului agricol, în special recoltei de fructe.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0