Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip: Neutralitatea nu înseamnă izolare, Armată trebuie să fie bine pregătită

© REUTERS / ERIC VIDALPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Guvernului de la Chișinău, Pavel Filip, a anunțat data când în Republica Moldova va fi inaugurat Oficiul de Legătură NATO

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Oficiul de Legătură NATO va fi deschis la Chișinău în luna iunie. Anunțul a fost făcut de premierul moldovean Pavel Filip. 

Игорь Додон провел переговоры с заместителем генсека НАТО Роуз Геттемюллер - Sputnik Moldova
Republica Moldova
NATO are tot respectul pentru statul de neutralitate al Republicii Moldova

”Din punct de vedere tehnic, Republica Moldova și-a realizat toate obligațiunile. Alianța Nord-Atlantică și-a desemnat deja reprezentantul aici, la Chișinău. Mai urmează încă niște formalități care sunt în competența NATO”, a declarat șeful Guvernului de la Chișinău. 

Potrivit lui Pavel Filip, Republica Moldova are posibilitate și trebuie să beneficieze de asistență din partea NATO. 

”Neutralitatea nu înseamnă și izolare. Noi trebuie să avem rațiunea și capacitatea necesare de a învăța de la cei care știu și cunosc mai multe decât noi. Republica Moldova chiar dacă are o armată mică, această armată trebuie să fie bine pregătită”, a declarat premierul Pavel Filip. 

La finele lunii martie, șeful Guvernului de la Chișinău s-a aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde a mers la Cartierul General NATO. În cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul moldovean, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Biroul NATO de la Chișinău va fi unul mic și civil. 

”Acest oficiu nu va fi o bază militară. Este un birou care va ajuta la consolidarea parteneriatului nostru”, a declarat Secretarul General al NATO.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0