Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pericol major de noi atentate teroriste în Marea Britanie

© AFP 2024 / DANIEL LEAL-OLIVASТеракт в Великобритании
Теракт в Великобритании - Sputnik Moldova
Abonare
Presa londoneză citează surse din cadrul serviciilor secrete ale Marii Britanii, care afirmă că este foarte mare probabilitatea unor noi atentate teroriste organizate de Statul Islamic

CHIȘINĂU, 3 apr — Sputnik. Serviciile secrete britanice au cerut administrațiilor aeroporturilor și ale centralelor atomoelectrice (CAE) din țară ca să intensifice regimul de securitate al acestor obiective de importanță strategică, scrie RIA Novosti.

Теракт в Великобритании - Sputnik Moldova
Amenințarea teroristă este mai mare în Europa decât oriunde în lume

Structurile de securitate presupun că teroriștii din ISIS și alte organizații teroriste ar putea identifica o modalitate prin care să instaleze în dispozitivele electronice (laptopuri și telefoane mobile) material explozibil care nu poate fi detectat în cazul unor verificări efectuate de instituțiile abilitatea. În acest context, există riscul că această tehnologie ar putea fi utilizată în aeroporturile din Europa și SUA.

Totodată, se presupune că hackerii din grupările teroriste au încercat să penetreze sistemul cibernetic al CAE. Ministrul Industriei Energetice al Marii Britaniei, Jessye Norman, a declarat pentru presă că sistemele informaționale ale CAE trebuie să garanteze cu orice preț securitatea cibernetică.

„Guvernul britanic este pregătit să înfrunte orice tip de atac cibernetic, fiind alocate 1,9 miliarde lire sterline pentru îmbunătățirea sistemului de securitate cibernetică a țării", a menționat ministrul britanic.

Despre riscurile existente și „noile metode" de lucru a grupărilor extremiste factorii de decizie au fost preîntâmpinați, inclusiv de către serviciile secrete americane.

Cu ceva timp în urmă, în SUA au fost interzise la bordurile avioanelor gadgeturi care sunt mai mari decât mărimea unui telefon mobil sau a unui smartphone. Sub incidența acestor interdicții cad 10 aeroporturi de unde se efectuează zboruri spre Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Aceste reguli au intrat în vigoare începând cu data de 25 martie curent. Mai târziu, a procedat la fel și Marea Britanie, aplicând aceste interdicții pentru zborurile spre Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunis și Arabia Saudită.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0