Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polițiștii s-au crucit când i-au oprit în trafic – FOTO

© Sputnik / Rodion ProcaINP
INP - Sputnik Moldova
Abonare
Se pare că un nou fenomen extrem de periculos se prefigurează în Republica Moldova: tot mai des polițiștii depistează șoferi care urcă la volan în stare avansată de ebrietate narcotică.

CHIȘINĂU, 03 apr — Sputnik. Doar în ultimele zile, polițiștii moldoveni au depistat și documentat doi șoferi care se aflau în stare avansată de ebrietate narcotică.

Inspectoratul Național de Patrulare al Inspectoratului General al Poliției, în seara zilei de 31 martie curent, în jurul orei 20:00, un echipaj de patrulare a stopat, în satul Mihăilenii Noi, raionul Râșcani, un automobil de model Dacia, care se deplasa de pe o bandă pe alta.

Operațiunea „Umbriș” - Sputnik Moldova
Pofta de intimitate i-a lăsat fără plăcuțe de înmatriculare – VIDEO

Șoferul s-a dovedit a fi un tânăr de 26 de ani, locuitor al municipiului Bălți. Deoarece conducătorul auto avea un comportament neadecvat, inspectorii de patrulare au solicitat ca acesta să fie supus testării narcologice. În urma verificării portbagajului automobilului, polițiștii de patrulare au depistat într-o hârtie o masă vegetală, asemănătoare marijuanei şi o sticluță cu volumul de 0,5 ml, în interiorul căruia se observa o depunere de culoare cafenie.
Un alt șofer, suspectat de conducerea unei mașini în stare de ebrietate narcotică, a fost înregistrat în noaptea de 1 spre 2 aprilie, în jurul orei 04:00 pe o stradă din Capitală. În urma verificării mașinii și a șoferului, în vârstă de 36 de ani, inspectorii au depistat mai multe obiecte ascuțite şi pachețele din polietilenă în care se afla o substanță de culoare albă.

Vom menționa faptul că în Republica Moldova pedepsele pentru șofatul în stare de ebrietate, fie alcoolică, fie narcotică, sunt extrem de aspre, mai ales dacă le raportăm la veniturile modeste ale moldovenilor.

Astfel, pentru conducerea unui automobil în stare de ebrietate narcotică, legislația prevede o amendă de la 37 500 la 42 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0