Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine câștigă alegerile parlamentare din Armenia

© Sputnik / Aram Nersesyan Выборы в НС РА. Голосование
Выборы в НС РА. Голосование - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor CEC, după numărarea a 75 la sută din voturi, în Parlamentul Armeniei acced patru formațiuni politice, lider incontestabil fiind Partidul Liberal aflat la guvernare

CHIȘINĂU, 3 apr — Sputnik. În Armenia au avut loc alegeri parlamentare, organul legislativ urmând să fie constituit din 101 deputați. Este primul scrutin de după adoptarea modificărilor la Constituția țării, care prevăd trecerea la forma parlamentară de guvernământ. Pentru prima dată în istoria țării, alegerile s-au desfășurat exclusiv în conformitate cu sistemul proporțional, menționează Sputnik Armenia.

Подсчет голосов на президентских выборах в Армении - Sputnik Moldova
Armenia trece la forma parlamentară de guvernământ

Potrivit datelor de la această oră, patru forțe politice au trecut pragul care permite accederea în Parlament — Partidul Republican, Blocul Tsarukyan, condusă de omul de afaceri Gagik Tsarukyan. Partidul " Dashnaktsutyun", și Blocul "Elk".

Liderul clasamentului este Partidul Liberal, care acumulează la moment 49,17 procente din voturile alegătorilor.

Urmează Blocul Tsarukyan, cu 27,72%, Blocul "Elk" — 7,48% și Partidul " Dashnaktsutyun" — 6,73%.

Celelalte partide și blocuri nu au trecut pragul electoral, care este de minim 5% din voturi pentru partide și de 7% pentru blocuri.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0