Armenia trece la forma parlamentară de guvernământ

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaПодсчет голосов на президентских выборах в Армении
Подсчет голосов на президентских выборах в Армении - Sputnik Moldova
Abonare
Amendamentele la Constituție au fost susținute de 63,37% dintre alegători. Contra s-au pronunțat 52,33% dintre cei care au votat. CEC a Armeniei a adoptat unanim rezultatele referendumului.

 

CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a Armeniei a adoptat rezultatele finale ale referendumului privind modificarea formei de guvernământ prezidențiale în cea parlamentară.

Referendumul privind reforma Constituției a avut loc în Armenia la 6 decembrie. Potrivit datelor CEC, pentru reforma constituțională în Armenia au votat 63,37% sau 825,521 de mii de cetățeni, contra  -  32,32% sau 421,568 mii de alegători. Pentru a adopta modificările constituționale au trebuit să se pronunțe 50% dintre cei care au participat la vot și nu mai puțin de un sfert din numărul total de alegători din țară, adică minimum 640 de mii de oameni. Au fost recunoscute nevalabile 53,435 mii de buletine. Numărul inexactităților este de 555.

Așa cum a comunicat pentru RIA Novosti secretarul CEC al Armeniei Ermine Ariutunean, la ședința comisiei care a avut loc duminica trecută, protocolul final al rezultatelor referendumului a fost semnat unanim.

Majoritatea partidelor de opoziție și mișcări declară despre încălcări masive care au avut loc în timpul referendumului. Autoritățile spun că încălcările nu au putut influența rezultatele finale.

 

Fluxul de știri
0