Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Chișinău vom plăti pentru parcarea mașinii și în propria ogradă

© Sputnik / Miroslav RotariЖилой квартал
Жилой квартал - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a declarat că parcările în Capitală vor fi peste tot cu plată.

CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. Parcările în Chișinău vor fi cu plată peste tot, pe carosabil, trotuare, în subsolurile clădirilor, a declarat, luni, primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

”În toată Europa este același model de parcări care este propus Chișinăului. Dacă vrem să trăim civilizat, trebuie să ne obișnuim cu niște lucruri”, a declarat Chirtoacă după ședința direcțiilor Primăriei.

Edilul nu a exclus că s-ar putea ajunge ca parcările să fie cu plată pe toate străzile din Capitală, dar pentru început aceste locuri vor fi cu plată doar pe cele mai aglomerate străzi din Chișinău.

Mașini parcate în oraș - Sputnik Moldova
Societate
Taxe de parcare în Chișinău: de la 5 la 45 de lei - cine va încasa banii
 

”Lista străzilor va fi dată publicității. Teoretic, se poate ajunge la toate străzile. Vrem să descurajăm venirea cu mașinile pe străzile aglomerate și în același timp mașinile parcate neregulamentar să fie evacuate ”, a mai spus Chirtoacă.

Primarul susține că parcările vor fi fără plată doar în afara orelor de serviciu.

”În toată Europa civilizată așa sunt organizate parcările. Fără supărare, asta e realitatea, în caz contrar va continua situația de astăzi când fiecare se va parca unde va dori”, a declarat Chirtoacă.

Operatorul care va gestiona aceste parcări va avea dreptul să evacueze automobilele și să le blocheze roțile. Pentru demontarea dispozitivului de blocare a roților în ziua blocării, proprietarul mașinii va trebui să achite 750 de lei, iar în zilele următoare 950 de lei.

Evacuarea vehiculului îl va costa pe proprietar 1600 de lei, plus 150 de lei taxa de depozitare a mașinii la locul special destinat.

Potrivit noilor reguli, și în curțile blocurilor parcările vor fi cu plată. Rezidenții vor plăti pe an pentru parcarea unei mașini 500 de lei, iar în cazul celei de-a doua mașini taxa va crește de 5 ori.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0