Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șocant: un medic a fost reținut pentru că a condiționat operația unui minor

Арест
Арест - Sputnik Moldova
Abonare
Un medic-chirurg a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi CNA pentru că ar fi estorcat bani pentru a opera un copil de 7 ani

CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. Un medic-chirurg de la Institutul de Cercetări Ştiinţifice în Domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului a fost reţinut, în dimineața zilei de luni, de procurori şi ofiţerii CNA într-un dosar de corupţie. Doctorul este bănuit că ar fi cerut de la mama unui copil de 7 ani 500 de dolari. Banii erau estorcaţi pentru intervenţia chirurgicală la care urma să fie supus minorul şi pentru asistenţa medicală post-operatorie.

Medici - Sputnik Moldova
Societate
Neglijență fatală: două decese pe conștiința unui medic

Ofiţerii CNA şi procurorii au efectuat percheziţii la domiciliul bănuitului, de unde au ridicat o parte din suma transmisă sub controlul CNA.

Chirurgul este reţinut pentru 72 de ore şi este cercetat penal pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul, în vârstă de 41 de ani, riscă până la 7 ani de închisoare, cu amendă în mărime de la 200 de mii la 300 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0