Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Neglijență fatală: două decese pe conștiința unui medic

© iflscience.comMedici
Medici - Sputnik Moldova
Abonare
Neglijența în serviciu este condamnabilă în orice situație, însă atunci când este vorba de neglijența manifestată de un medic, aceasta poate pune în pericol sănătatea sau chiar și viața unor oameni

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Situația este și mai gravă atunci când ajutorul medical este acordat cu deficiențe la naștere, deoarece ar putea avea de suferit atât mama, cât și nou-născutul.

Procuratura Generală a informat despre condamnarea unui medic obstetrician — ginecolog de la Centrul Perinatal din municipiul Bălţi, din vina căruia au decedat o pacientă și un nou-născut.

Pregnant Woman - Sputnik Moldova
Tânără cu copilul mort în burtă, trimisă de medici cu microbuzul la Chișinău

Procurorii de la Bălţi au reușit să demonstreze că, la finele anului 2012, medicul a permis externarea prematură a unei mame după naștere, fără a examina starea sănătăţii acesteia. La scurt timp, starea lăuzei s-a agravat din cauza unei infecții contractate, aceasta fiind internată iarăși, la o săptămână de la naştere. Femeia a suportat o intervenţie chirurgicală, însă nu a mai putut fi salvată.

Într-un alt caz, medicul nu a diagnosticat corect starea unei paciente care trebuia să nască. Astfel, acesta nu a recurs la cezariană, așa cum o cerea situație, din care motiv copilul s-a născut mort.

Expertizele dispuse de procurori au demonstrat că între deficienţele în acordarea îngrijirilor medicale şi consecinţele care au condus la decesul victimelor, există o legătură de cauzalitate directă.

Sursa menționează însă că inculpatul nu şi-a recunoscut vina.

Cu câți bani trebuie să intri în spitalele din Moldova ca să ieși de acolo viu>>>

Medicul a fost condamnat la 2 ani de detenţie şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în domeniul medicinii timp de 4 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0