Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon, atacat de liberali la Curtea Constituțională

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon, prezintă raportul de activitate a 100 de zile de la învestirea în funcție
Igor Dodon, prezintă raportul de activitate a 100 de zile de la învestirea în funcție - Sputnik Moldova
Abonare
Decretul privind inițierea unui referendum consultativ, semnat de președintele Igor Dodon, a fost contestat la Curtea Constituțională de reprezentanții Partidului Liberal

CHIȘINĂU, 3 apr — Sputnik. Reprezentanții Partidului Liberal au făcut o sesizare la Curtea Constituțională prin care solicită anularea decretului privind organizarea unui referendum consultativ, semnat de președintele Igor Dodon.

Igor Dodon, prezintă raportul de activitate a 100 de zile de la investirea în funcție - Sputnik Moldova
Politică
Președintele Dodon a semnat decretul privind referendumul național

”Astăzi, împreună cu colegul meu deputat Roman Boțan, am depus sesizarea deputaților PL, privind declararea Decretului preşedintelui Dodon de organizare a unui referendum consultativ, ca fiind neconstituțional”, a scris deputatul liberal Ion Casian pe pagina sa de Facebook.

Anterior, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat, în timpul unui briefing de presă, un decret prin care a fixat pentru 24 septembrie 2017 data în care ar urma să fie desfășurat un referendum național. Dodon a spus că în cadrul acestui plebiscit, cetățenii vor fi consultați în patru chestiuni.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0