Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Să fi minţit Iurie Leancă sau vrabia mălai visează

© Sputnik / Мирослав РотарьЮрий Лянкэ
Юрий Лянкэ - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii a două partide aflate la guvernare au dezminţit declaraţiile şefului PPEM, Iurie Leancă, potrivit căruia, în scurt timp, ar putea prelua funcţia de ministru de Externe.

CHIŞINĂU, 2 apr — Sputnik. Liberalul Valeriu Munteanu şi democratul Sergiu Sârbu au negat că ar fi avut loc astfel de discuţii. În cadrul unei emisiuni televizate la ProTV, cei doi au afirmat că discuţiile au vizat doar o colaborarea pe platformă parlamentară privind integrarea europeană.

Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Zilele ministrului de Externe sunt numărate. Cine râvnește să-i ia locul?

Amintim că, acum câteva zile, fostul premier Iurie Leancă a fost întrebat de moderatorul unei emisiuni la TVC 21 dacă va prelua conducerea ministerului de profil în cadrul Guvernului Filip. Leancă a confirmat că există discuții în acest sens, precizând că acestea au fost inițiate încă în vara anului trecut, atunci când formațiunea pe care o conduce a semnat un acord de parteneriat cu actuala majoritate parlamentară. Discuțiile au fost reluate, potrivit ex-premierului, acum câteva săptămâni.

"Anumite discuții am avut, să vedem dacă va exista sau nu va exista o finalitate", a declarat politicianul.

Mai mult decât atât, acesta a lăsat să se înţeleagă că ar pune şi anumite condiţii, una dintre ele fiind să vină la guvernare doar împreună cu echipa sa.

Cei doi fruntaşi ai alianţei de guvernare au dat asigurări că această chestiune nu a fost discutată la Consiliul Alianței.

Potrivit vicepreședintelui PL, Valeriu Munteanu, pentru a ocupa funcţia de ministru, Leancă ar fi trebuit să-şi asume „actul guvernării".

Aceste declaraţii ar putea sugera două lucruri: ori că ex-premierul a minţit, dând dezirabilul drept fapt împlinit, ori că discuţiile despre preluarea funcţiei de ministru au fost purtate într-un cerc mai „restrâns", în altă parte decât la Consiliul Alianței. Aşa cum afirma Valeriu Munteanu, „pe sub masă ori pe sub pat".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0