Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Gluma" de 1 aprilie se îngroaşă. Alte două persoane reţinute de CNA

© Sputnik / Miroslav RotariПравительство РМ Guvernul Republicii Moldova
Правительство РМ Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA continuă sâmbătă acţiunile în cadrul dosarul in care este vizat viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, aceşti au descins din nou în sediul Guvernului

CHIŞINĂU, 1 apr — Sputnic. Potrivit informaţiilor oferite de serviciul de presă al CNA, la moment au loc percheziţii în mai multe locuri, inclusiv în clădirea Guvernului, in unele birouri ale Ministerului Economiei.

Alte doua persoane au fost reţinute în cadrul aceluiaşi dosar în care este vizat viceministrul Economiei Valeriu Triboi.

„Este vorba despre unul dintre consilierii demnitarului si directorul Intreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord", precizează instituţia.

Valeriu Triboi a fost reținut de procurori și de ofițeri de la CNA chiar din clădirea Guvernului, în urma unor percheziţii efectuate acolo.

Национальный центр по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Societate
De ce a fost reţinut viceministrul Economiei Valeriu Triboi - detalii

Viceministrul Economiei este bănuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari. Triboi se află în custodia CNA pentru 72 de ore.

Potrivit anchetei, viceministrul Economie, Valeriu Triboi, ar fi abuzat de funcţia sa şi, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape un milion de lei, iar ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord.

Ulterior, prin abuz de putere, bănuitul ar fi dat indicaţie factorilor de decizie de la întreprindere să repare imobilul dat în locaţiune din contul acesteia. Potrivit documentelor administrate de anchetatori, pentru reparaţia clădirii au fost alocate patru milioane de lei.

Sputnik Moldova va urmări în continuare şi va reveni cu detalii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0