Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce a fost reţinut viceministrul Economiei Valeriu Triboi - detalii

© Sputnik / Евгений ПанасенкоНациональный центр по борьбе с коррупцией
Национальный центр по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Abonare
Organele de anchetă au venit cu detalii privind reţinerea viceministrului Economiei şi au dezvăluit motivele aplicării acestei măsuri

CHIŞINĂU, 1 apr — Sputnik. Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, este bănuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari, a comunicat serviciul de presă al Centrului Naţional Anticorupţie. Acesta va rămâne în custodia CNA pentru 72 de ore.

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au efectuat vineri percheziţii în biroul de serviciu şi la domiciliul funcţionarului, dar şi în automobilele bănuitului. În urma acţiunilor de urmărire penală, anchetatorii au ridicat mai multe probe care vor fi anexate la dosar.

Potrivit anchetei, Triboi ar fi abuzat de funcţia sa şi, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape un milion de lei, iar ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord.

Valeriu Triboi - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Valeriu Triboi a fost luat de procurori chiar din clădirea Guvernului

Ulterior, prin abuz de putere, bănuitul ar fi dat indicaţie factorilor de decizie de la întreprindere să repare imobilul dat în locaţiune din contul acesteia. Potrivit documentelor administrate de anchetatori, pentru reparaţia clădirii au fost alocate patru milioane de lei.

Pe aceste faptele a fost iniţiată urmărirea penală în temeiul art. 327 Cod penal — abuz de putere, infracţiune ce prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0