Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a demisionat

© privesc.euDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul și-a făcut mea culpa și-a cerut iertare de la locuitorii Capitalei pentru faptul că nu le-a îndreptățit așteptările

CHIȘINĂU, 31 mart — Sputnik. Dorin Chirtoacă a decis că este mai înţelept să-şi prezinte singur demisia, decât să aştepte să fie demis prin referendum. Conştient de faptul că majoritatea chişinăuienilor nu-l mai vrea la conducerea Primăriei Capitalei, acesta a scris cu puţin timp în urmă pe o reţea de socializare că îşi va încheia mandatul înainte de termen.

Chirtoacă şi-a făcut mea culpa şi a recunoscut că sub conducerea sa Chișinăul a ajuns într-un hal fără de hal, că străzile arată ca după bombardament, că mizeria a pus stăpânire pe capitala noastră „europeană", că centrul istoric a fost distrus iremediabil, însă a invocat și câteva circumstanțe atenuante, cum ar fi mâna Moscovei, glodul rămas în Chișinău încă din 1940, dacă nu chiar din 1812 și copilăria grea petrecută de edilul şef în noroiul de la Colonița.

Primarul de Țânțăreni, Ina Pașcan, supărată foc pe Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Video
Primarul de Țânțăreni îl face praf pe Chirtoacă: să facă gunoiște la el în sat

Decizia a venit în contextul în care grupul de iniţiativă a depus la Judecătoria sectorului Buiucani dosarul privind inițierea referendumului de revocare a primarului general Dorin Chirtoacă. Iar acesta înţelege perfect că nu are nici o şansă să mai rămână în fruntea Primăriei.

Astfel, nepotul Dorin şi-a cerut iertare de la concitadinii săi, exprimându-și speranța că noul primar care va fi ales va reuși să facă mai multe pentru binele Capitalei și a locuitorilor acesteia.

Prin urmare, nu ne rămâne decât să sperăm că de-acum încolo Chișinăul va avea o soartă mai bună și să nu uităm că mâine este 1 aprilie, zi în care putem să glumim, dar şi să visăm.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0