Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Republica Moldova ar putea rămâne fără energie electrică

© Sputnik / Rodion Proca / Accesați arhiva multimediaВысоковольтные провода
Высоковольтные провода - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă pare o glumă, din 1 aprilie ar putea fi sistată livrarea electricității, dacă autoritățile nu vor încheia un contract de cumpărare a energiei electrice

CHIȘINĂU, 31 mart — Sputnic. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a comentat faptul că chestiunea privind achiziționarea curentului electric a fost amânată pentru data de 31 martie.

Dodon a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă prilejuită de întrevederea cu liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, că "încheierea acordului cu privire la energia electrică ține de atribuțiile Guvernului".

Сергей Тофилат - Sputnik Moldova
Expert: Ucraina nu poate asigura Moldova cu energie electrică

"Asta nu înseamnă însă că eu nu m-am interesat de chestiunea respectivă. Încă în data de 4 ianuarie, în cadrul primei întâlniri cu domnul Krasnoselski, am menționat că este inadmisibil ca livrarea energiei electrice de la Cuciurgan să fie realizată către malul drept prin intermediari", a subliniat Dodon.

Șeful statului a menționat că "potrivit lui Krasnoselski, autoritățile moldovene au primit oferta din partea CTE Moldovenească".

"Nu știu exact care sunt condițiile, însă am fost asigurat că schema cu intermediari, care a funcționat până la 1 aprilie, nu mai există. Mâne va avea loc concursul, urmând să fie semnat un nou contract. Pentru că din 1 aprilie nu vom mai avea energie electrică de la Cuciurgan după această schemă", a specificat președintele.

Potrivit acestuia, compania-intermediar a fost exclusă complet din respectiva schemă.

"Este un moment foarte important. Sunt bucuros că, în acest aspect, poziția mea și a domnului Krasnoselski au coincis în totalitate. Nu trebuie să existe niciun fel de intermediari", a conchis Dodon.

După cum a menționat șeful statului, din cauza intermediarilor au de suferit ambele părți — atât consumatorul din Moldova care este nevoit să achite mai mult, cât și întreprinderea care produce această energie electrică.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0