Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ofițerii CNA au efectuat patru rețineri într-un dosar de spălare de bani

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Conducerea unei companii din Capitală a fost reţinută, în această dimnineață, de ofițerii CNA şi procurori într-un dosar de spălare de bani

CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. Directorul, administratorul, şeful secţiei IT şi contabilul unei companii din Capitală, specializate în importuri de mărfuri din China şi Turcia, au fost reţinuţi de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de spălare de bani. Conducerea companiei este bănuită de legalizarea unor venituri ilicite de zeci de milioane de lei prin intermediul companiilor înregistrate în offshore.

Reprezentanții agentului economic, încercând să se eschiveze de la plata impozitelor și taxelor vamale prin utilizarea companiilor offshore şi coruperea funcționarilor vamali, ar fi denaturat valoarea mărfurilor importate, prejudiciind în acest mod bugetul de stat în proporții deosebit de mari.

Mihai Ghimpu și Oleg Grajdean - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dezlegare la liberali sau ce legătură are Ghimpu cu reținerea CNA de la CFM

Potrivit procurorilor, factorii de decizie ai companiei ar fi convertit venitul necontabilizat în valută, urmărind astfel scopul legalizării banilor. Mijloacele financiare de provenienţă ilegală erau introduse în circuitul legal prin intermediul unor companii offshore, care efectuau plata reală în adresa comercianţilor externi.

Ofiţerii CNA şi procurorii au efectuat mai multe percheziţii la sediul companiei, la domiciliile şi în automobilele bănuiţilor. În urma acestor acţiuni au fost ridicate un şir de acte şi înscrisuri, iar persoanele au fost escortate la CNA pentru audieri.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru spălare de bani. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 15 ani de închisoare.

În prezent, cele patru persoane se află în custodia CNA pentru 72 de ore.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0