Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon salută declarația făcută de secretarul general NATO

© Photo : nato.intIgor DODON
Igor DODON - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, salută declarația făcută joi de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles

CHIȘINĂU, 31 mart — Sputnik. Administraţia Preşedintelui Republicii Moldova a luat act de declaraţia secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, făcută joi, 30 martie, în cadrul unei conferinţe de presă după întrevederea cu prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

”Urmărim cu atenție cum evoluează relațiile dintre Republica Moldova și NATO. Salutăm declaraţia respectivă, care denotă conştientizarea de către NATO a perspectivelor unei perceperi reale a statutului de neutralitate permanentă a Moldovei din aspectul respectării şi recunoaşterii internaționale a acestui statut”, a scris președintele Dodon pe pagina sa de Facebook.

Igor DODON - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a declarat că NATO și Rusia trebuie să ne recunoască public neutralitatea

Administrația Prezidențială a anunțat că este deschisă pentru dialog cu reprezentanții NATO și sunt gata să semneze a declarațiilor politice cu privire la statutul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova, ca element al unor condiţii de cooperare reciproc avantajoasă de durată între Republica Moldova și NATO.

Totodată, președintele Igor Dodon consideră că inaugurarea Biroului de legătură NATO în Moldova nu va contribui la consolidarea atmosferei de încredere în rândul cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv a locuitorilor Transnistriei, precum și nu va contribui la consolidarea stabilității și securității în această regiune a Europei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0