Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ALARMANT - Imigranții forțează hotarul României. Când ajung și în Moldova?

© REUTERS / Laszlo BaloghMigrants make their way after crossing the border at Zakany, Hungary October 16, 2015.
Migrants make their way after crossing the border at Zakany, Hungary October 16, 2015. - Sputnik Moldova
Abonare
Cinci grupuri formate din 51 de persoane din Siria, Irak, Afganistan şi Pakistan au încercat joi dimineața să intre ilegal în România, a anunțat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

CHIȘINĂU, 31 mart — Sputnik. Patru din cele cinci grupuri au fost depistate de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa pe direcţia localităţilor Gherman, Gaiu Mic şi Jamu Mare. Potrivit Realitatea, cele patru grupuri de persoane veneau dinspre frontieră cu Serbia și din ele făceau parte 46 de cetăţeni străini. Și anume: 22 bărbaţi, 11 femei şi 13 minori. Adulţii aveau vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, iar minorii aveau între un an şi 17 ani.

Валерий Осталеп - Sputnik Moldova
Podcasturi
Se întâmplă în Moldova: 40 de mii de imigranți din Orientul Mijlociu

Sub aspect etnic, din Afganistan au fost 7 cetateni, din Pakistan — 9, din Siria — 2 şi din Irak — 28. De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au prins, în apropierea localităţii de frontieră Grădinari, alți cinci cetăţeni străini din Siria, cu vârste între 19 și 28 de ani.

Vom menționa că potrivit informațiilor oferite de polițiștii de frontieră din România imigranții aveau scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.
Deocamdată astfel de cazuri nu au fost înregistrate și la hotarul Republicii Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0