Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Decizie fără precedent în istoria Eurovision

© Sputnik / Miroslav RotariEurovision
Eurovision - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanta Rusiei la Eurovision ar putea participa la concurs, însă la distanță

CHIȘINĂU, 24 mart — Sputnik. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (UERT) i-a propus postului public de televiziune din Rusia, Pervîi Canal, să transmită în direct, de la Moscova, evoluția participantei din partea Rusiei la concursul muzical Eurovision, Iulia Samoilova.

"Luând în considerare faptul că autoritățile Ucrainei ar putea menține interdicția, precum și aspirația noastră de a păstra caracterul apolitic al Eurovisionului, UERT a căutat intens o soluție și a întreprins un pas fără precedent, propunând postului de televiziune Pervîi Canal să-i ofere Iuliei șansa de a participa la concurs interpretând piesa în direct", scrie în declarația oficială a instituției.

SunStroke Project - Sputnik Moldova
Scene fierbinți în videoclipul trupei SunStroke Project pentru Eurovision-2017

Se pare însă că autoritățile de la Kiev nu sunt prea entuziasmate de această idee. Vicepremierul ucrainean Veaceslav Kirilenko a declarat că o astfel de transmisiune în direct ar încălca legislația țării

"Această transmisiune în direct ar reprezenta o încălcare a legislației ucrainene, exact așa cum este ilegală și intrarea ei în țară. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune ar trebui să ia în considerare acest fapt", a scris oficialul pe contul său de Twitter.

La 22 martie, Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat că a interzis intrarea Iuliei Samoilova pe teritoriul Ucrainei pe o perioadă de trei ani. Organizatorii ucraineni ai concursului au declarat că vor respecta decizia serviciului de securitate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0