La Tașkent se va întruni Consiliul Miniștrilor de Externe din CSI

CC0 / Pixabay / xusenru / Khusen Rustamov / Ташкент
Ташкент - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința Consiliului Miniștrilor de Externe din CSI va fi consacrată rezultatelor consultărilor interministeriale la mai multe niveluri din anul 2016 și aprobării planului pe anul 2017.

CHIȘINĂU, 30 mart — Sputnik. În data de 7 aprilie, la Tașkent, va avea loc ședința Consiliului Miniștrilor de Externe din CSI (CME CSI), transmite Sputnik Azerbaidjan, cu referire la comunicatul plasat pe site-ul oficial al Comitetului Executiv al CSI.

În cadrul ședinței, este prevăzută examinarea a 16 chestiuni, printre cele mai actuale fiind proiectul Declarației Miniștrilor de Externe ai CSI cu privire la neadmiterea discriminării și intoleranței față de creștini, musulmani și a reprezentanții altor confesiuni.

totodată urmează să se facă bilanțul consultărilor interministeriale la mai multe niveluri din anul 2016 și să fie aprobat planul pe anul 2017.

Премьер-министр Молдовы Павел Филип на саммите глав СНГ - Sputnik Moldova
În țările CSI va fi combătută discriminarea pe criterii religioase

Pentru anul curent sunt prevăzute consultările tradiționale referitoare la interacțiunea în cadrul organizațiilor internaționale și în sfera informațională; contracararea provocărilor și amenințărilor; tematica dezarmării și chestiunile ce țin de colaborarea economică.

În proiectul ordinii de zi a ședinței sunt incluse, de asemenea, chestiuni ce țin de colaborarea țărilor CSI în domeniul juridic, în sfera contracarării legalizării veniturilor obținute pe căi ilicite; combaterii finanțării terorismului și proliferării armelor de distrugere în masă. Afară de aceasta, la ședință va fi adoptată decizia cu privire la realizarea programului „Capitalele culturale ale Comunității": în anul 2018 — în Armenia (Goris), în 2019 — în Belarus (Brest), în 2010 — în Kazahstan (Șâmkent).

Totodată, vor fi examinate chestiunile cu privire la atribuirea Academiei MAE al Federației Ruse din Nijegorodsk a statutului de organizație de bază în pregătirea cadrelor pentru organele de investigații fiscale (financiare) conform programelor de instruire prevăzute de învățământul superior și conform programelor profesionale suplimentare; introducerea modificărilor în Regulamentul organizației de bază pentru pregătirea specialiștilor-meteorologi ai Forțelor Armate ale CSI.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0