În țările CSI va fi combătută discriminarea pe criterii religioase

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaПремьер-министр Молдовы Павел Филип на саммите глав СНГ
Премьер-министр Молдовы Павел Филип на саммите глав СНГ - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia a venit cu inițiativa de a adopta în cadrul CSI o declarație cu privire la neadmiterea discriminării creștinilor, musulmanilor și a reprezentanților altor confesiuni

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Proiectul declarației cu privire la neadmiterea discriminării creștinilor, musulmanilor și a reprezentanților altor confesiuni va fi examinat de Comitetul Executiv al CSI, care se află la Minsk, au comunicat marți pentru Sputnik Belarus responsabili din cadrul serviciului de presă al Comitetului.

Părintele Calistrat Chifa de la Mănăstirea Vlădiceni, Iași - Sputnik Moldova
Cum ar trebui bărbatul să-și iubească femeia - Video

În data de 29 martie, la Comitetul Executiv al CSI de la Minsk, va avea loc ședința grupului de experți pentru coordonarea proiectelor de declarație ale miniștrilor de Externe ai țărilor CSI.

"Inițiatoarea adoptării acestei declarații este Federația Rusă", au spus angajații serviciului de presă.

Aceștia au informat că în document este menționată importanța toleranței reciproce și a respectului între cetățenii de diferite religii și cei care nu practică nicio religie, între organizații religioase de diferite confesiuni. Totodată, în document este menționată importanța neadmiterii fanatismului religios sau de altă natură, a extremismului, a acțiunilor orientate spre confruntare și înăsprirea relațiilor, incitarea la ostilitate între diferite confesiuni.

În proiectul declarației sunt condamnate toate manifestările de intoleranță, discriminare, violență și acte teroriste. S-a propus ca declarația să fie adoptată la următoarea ședință a Consiliului Miniștrilor de Externe care va avea loc pe 7 aprilie, la Tașkent.  

p>Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0