Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tiraspolul a ajuns la compromis cu Chișinăul în câteva chestiuni

© Facebook / Igor DodonВстреча Игоря Додона с Вадимом Красносельским
Встреча Игоря Додона с Вадимом Красносельским - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul nerecunoscutei republici transnistrne, Vadim Krasnoselski, a făcut totalurile întâlnirii avută cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon

TIRASPOL, 30 mart — Sputnik. Tiraspolul a acceptat un compromis cu Chișinăul în patru chestiuni, a declarat, joi, pentru jurnaliști, liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski.

Joi, la reședința de stat de la Holercani a avut loc o întrevedere între Vadim Krasnoselski și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Potrivit lui Krasnoselski, există mai multe chestiuni care trebuie soluționate. Acestea se referă la normalizarea căilor de telecomunicații dintre cele două maluri ale Nistrului, la căile ferate, recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare cu numere transnistrene, recunoașterea diplomelor absolvenților Universității de stat din Transnistria, dar și încetarea cauzelor penale care poartă un caracter politic.

Встреча Игоря Додона с Вадимом Красносельским - Sputnik Moldova
Politică
Dodon și Krasnoselski au ajuns la o înțelegere

”Sunt chestiuni care au fost examinate în cadrul ședințelor comisiilor de experți la care au fost găsite soluții. Este nevoie doar de voință politică pe care o așteptăm să fie manifestată de malul drept al Nistrului. Nu în zadar noi am fost cei care am făcut primul pas de bunăvoință”, a subliniat liderul regiunii.

Krasnoselskii a explicat că, prin ”pasul de bunăvoință”, are în vedere cele patru domenii cu care Tiraspolul a ajuns la un compromis cu Chișinăul.

”Este vorba despre funcționarea școlilor cu predare în limbă română, lucrarea terenurilor disputate din raionul Dubăsari, înlesnirea la maximum a proceselor migraționale din partea Transnistriei, dar și încetarea cauzelor penale în privința unor demnitari din Moldova”, a spus Krasnoselski.

Totodată, Krasnoselskii a menționat că în cadrul discuțiilor părțile au convenit să se adreseze președintelui în exercițiu al OSCE cu inițiativa ca în cel mai apropiat timp să fie convocată o nouă ședință în formatul 5+2.

În cadrul discuțiilor cu președintele Republicii Moldova a fost pusă în discuție problema amplasării unui punct de trecere a frontierei la hotarul cu Ucraina.

Totodată, Krasnoselskii și Dodon au discutat un șir de chestiuni care nu au fost planificate pentru această întâlnire, legate de situația ecologică creată în albia râului Nistru.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0