Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Congresul SUA și NASA în alertă: Pământul este amenințat de o catastrofă

© Pixabay / TBITAsteroids
Asteroids - Sputnik Moldova
Abonare
Cea mai importantă misiune NASA este la moment interceptarea și devierea unui asteroid care s-ar îndrepta spre Terra; misiunea este parte a unui sistem de apărare planetar ce va depinde de decizia Congresului SUA privind bugetul NASA, care urmează să fie luată în luna aprilie

BUCUREȘTI, 30 mart — Sputnik. Jim Green, directorul NASA Planetary Science Division, a declarat că Testul de Redirecționare al Asteroidului Dublu (DART) ar putea să nu beneficieze de finanțarea de care are nevoie din partea Congresului, relatează Sputnik International.

DART a încheiat deja Faza A a dezvoltării sale, dar stagnează până când următoarea etapă a finanțării va fi aprobată. Faza B a proiectului DART „nu se va realiza până când incertitudinea bugetului NASA din '17 și '18 nu este rezolvată", a declarat Cheryl Reed, manager de proiect DART din cadrul Laboratorului de Fizica Aplicata de la Johns Hopkins University.

Астероид на фоне Земли. Рисунок. - Sputnik Moldova
NASA explorează asteroidul APOCALIPSEI care indică ORIGINEA VIEŢII pe Terra

Misiunea DART urmează să fie lansată în 2021 spre 65803 Didymos, un asteroid binar, alcătuit dintr-un corp principal de aproape o jumătate de milă în diametru, și o lună (poreclita „Didymoon"), la mai puțin de 500 de picioare. Didymos a venit de la 4,46 milioane mile distanță de Pământ. DART va ateriza pe Didymoon în 2022, pentru a observa modul în care introducerea greutății sale modifică mișcările asteroidului binar.

Scopul acestui experiment este de a testa viabilitatea „impactoarelor cinetice", obiecte de mare viteză lansate de agențiile spațiale pentru a se ciocni cu asteroizi care apoi sunt redirecționați departe de Pământ.

NASA estimează că există o șansă de 0,01% ca un asteroid să lovească Pământul în acest secol, dar dacă un astfel de asteroid s-ar afla pe orbita spre Pământ, ar fi prea târziu să se acționeze cu tehnologia actuală.

DART este unul dintre mai multele proiecte menite să pregătească omenirea în cazul în care un asteroid asemenea lui Chicxulub, ce a dus la dispariția dinozaurilor în urmă cu 66 de milioane de ani, ar lovi Pământul.

Jim Green, directorul NASA Planetary Science Division, crede că proiectul este util și speră ca Congresul SUA să finanțeze misiunea.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0