Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Stoltenberg: Biroul de legătură NATO de la Chișinău nu va fi o bază militară

Abonare
În vara acestui an, la Chișinău urmează să fie deschis Biroul de legătură al Tratatului Alianței Nord Atlantice

CHIȘINĂU, 30 mar – Sputnik. Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut în dimineața zilei de joi o întrevedere cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul vizitei sale de lucru la Bruxelles. La încheierea discuției, cei doi oficiali au susținut o conferință de presă, care a putut fi urmărită și la Chișinău. 

Игорь Додон провел переговоры с заместителем генсека НАТО Роуз Геттемюллер - Sputnik Moldova
Republica Moldova
NATO are tot respectul pentru statul de neutralitate al Republicii Moldova

Filip și Stoltenberg s-au referit în cadrul ieșirii lor în fața presei și la Biroul de legătură NATO, care urmează să fie deschis peste câteva luni la Chișinău.

”Biroul NATO va fi mic și unul civil. Acest oficiu nu va fi o bază militară. Este un Birou care va ajuta practic la consolidarea parteneriatului nostru”, a declarat Secretarul General al NATO.

La rândul său, Pavel Filip a precizat că partea moldovenească a făcut tot ce trebuia, astfel ca Biroul să fie deschis cât mai repede.

”Sperăm că în vara acestui an acest Birou să devină funcțional”, a declarat premierul moldovean.

Oficiul NATO din Chişinău va coordona programele de sprijin derulate de NATO în Republica Moldova, programe complementare cu cele implementate de UE în Moldova.

De asemenea, NATO intenţionează să reia procesul de evacuare a pesticidelor din sudul Republicii Moldova, care afectează calitatea apei şi, implicit, sănătatea oamenilor care locuiesc acolo. NATO şi-a asumat integral cheltuielile pentru acest proiect.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0