Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vicedirectorul Ermitajului, arestat pentru escrocherie

© RIA Novosti / Sergei Guneev / Accesați arhiva multimediaVista al río Neva y el Museo
Vista al río Neva y el Museo - Sputnik Moldova
Abonare
Mihail Novikov, vicedirectorul muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg, a fost plasat în arest la domiciliu

CHIȘINĂU, 29 mat — Sputnik. Vicedirectorul Ermitajului, Mihail Novikov, a fost plasat astăzi în arest la domiciliu, pe numele lui fiind intentat un dosar penal pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, comunică RIA Novosti.

„Instanța a examinat materialele cu privire la vicedirectorul muzeului de stat Ermitaj, Mihail Novikov, și a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu pe un termen de două luni, până la 23 mai curent", a menționat Ekaterina Krasnova, purtătorul de cuvânt al judecătoriei Lefortovo.

Reținerea lui Novikov are legătură cu răsunătorul „dosar al restauratorilor", în cadrul căruia au fost arestați Grigori Pirumov, ex-viceministru al culturii; Boris Mazo, directorul departamentului politici investiționale al Ministerului Culturii; Oleg Ivanov, președintele Centrului de stat pentru restaurare, precum și ate persoane.

Развалины древней Пальмиры - Sputnik Moldova
Piotrovski: muzeul Ermitaj este gata să participe la restabilirea Palmirei

Anterior, a fost reținut pentru escrocherie șeful Departamentului investiții, restaurare și construcții al Ministerului Culturii al FR, Artiom Novikov, care, potrivit informațiilor vehiculate de mass-media, ar fi fiul lui Mihail Novikov. Dar serviciul de presă al ministerului a respins categoric aceste zvonuri.

Totodată, la judecătoria Lefortovo nu au ajuns materialele pe numele lui Artiom Novikov.

Persoanele implicate în „dosarul restauratorilor" sunt acuzate de provocarea unui prejudiciu în valoare de 100 de milioane de ruble. Ancheta consideră că banii au fost furați în perioada restaurării Mănăstirii Novodevicie din Moscova, a Muzeului Cosmonauticii din Kaluga, a Mănăstirii Ioan Predtecenski, a Teatrului dramatic din Pskov, a fortărețelor din Izborsk și Kaliningrad.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0