Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Republica Moldova rămâne fără premier timp de trei zile

© Sputnik / Miroslav RotariПремьер-министр Республики Молдова Павел Филип
Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit serviciului de presă al Guvernului, prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, va lipsi din țară în perioada 29-31 martie

CHIȘINĂU, 29 mart — Sputnik. Pavel Filip efectuează o vizită de lucru de trei zile în Regatul Belgiei şi în Marele Ducat de Luxemburg. Vizita include și întrevederi cu un șir de oficiali europeni.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, șeful Cabinetului de Miniștri se va întâlni cu omologul său belgian, Charles Michel, și cu președintele Senatului Belgiei, Christine Defraigne, cu prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel și cu președintele Parlamentului luxemburghez, Mars Di Bartolomeo.

Întrevederea în format trilateral a Prim-ministrului Pavel Filip, Speakerului Parlamentului, Andrian Candu, și Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Declarația extrem de dură a lui Dodon despre Filip

Pavel Filip va participa în data de 31 martie la cea de-a treia Reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană. Șeful Executivului moldovean va fi prezentat Raportul de progres privind implementarea Agendei de Asociere RM — UE.

Premierul va avea, de asemenea, întrevederi cu mai mulți oficiali europeni, inclusiv cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, cu comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn, cu comisarul pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini şi alţi comisari europeni. Totodată, prim-ministrul Pavel Filip se va întâlni cu Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0