Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarația extrem de dură a lui Dodon despre Filip

© Facebook / Guvernul Republicii MoldovaÎntrevederea în format trilateral a Prim-ministrului Pavel Filip, Speakerului Parlamentului, Andrian Candu, și Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon
Întrevederea în format trilateral a Prim-ministrului Pavel Filip, Speakerului Parlamentului, Andrian Candu, și Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că premierul Pavel Filip a venit cu o replică inconsistentă la intenția șefului statului de a semna un memorandum cu Uniuneaa Eurasiatică, după care au urmat și alte declarații tari

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Igor Dodon a spus că prim-ministrul vorbește de lipsa dividendelor economice, dar a uitat „că anume Acordul de Asociere cu UE a cauzat o criză a exporturilor și a falimentat mii de producători autohtoni".

Ghenadie Vaculovschi - Sputnik Moldova
De ce s-au întâlnit Dodon, Candu și Filip - lectură printre rânduri

„Premierul Filip vorbește despre echilibru geopolitic și stabilitate socio-politică? Poate stabilitate e în birourile din clădirea Guvernului, societatea însă geme de nemulțumire, iar Republica Moldova, niciodată, în ultimele două decenii, n-a fost atât de dezechilibrată geopolitic ca acum, când guvernarea democrată se află în confruntare diplomatică directă cu Federația Rusă", a continuat să scrie Dodon pe pagina sa de Fecabook.

Șirul întrebărilor președintelui țării a continuat:

„Premierul Filip spune că avem relații bune cu CSI? Atunci de ce această guvernare nu participă la evenimentul jubiliar organizat de CSI și de ce nici măcar nu finanțează, cum se cuvine în mod legal, plecarea unei delegații la eveniment? Politica unilaterală a guvernării a dezbinat țara și dinsii vorbesc despre cooperare cu estul și vestul. Uimitor.

Și, în general, ce drept moral are un Guvern ales pe întuneric să dea lecții de conduită politică?

Presedintele are legitimitate și mandatul majorității cetățenilor acestei țări și nu voi permite nimănui să se interpună între mine și popor. Memorandumul cu Uniunea Eurasiatică va fi semnat", a punctat Dodon.

Anterior prim-ministrul Pavel Filip i-a adresat președintelui Dodon o scrisoare oficială, prin care i-a comunicat argumentele pe care le consideră convingătoare vizavi de lipsa de oportunitate legată de semnarea dintre Republica Moldova și Uniunea Economică Eurasiatică a unui memorandum, prin care țara noastră să obțină statutul de observator al acestei structuri. Asupra acestei inițiative insistă Igor Dodon.

p>Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

 

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0